رسولى قدوتى و حبيبى مديرة المنتدي
البلد(الدولة) : مصر
المحافظه(المدينه) : القاهرة الحالة الاجتماعية : الوظيفة : الديانه : مسلمة الحمد لله ماهو قسمك المفضل في المنتدي؟ : المنتدي كله ماهو لونك المفضل؟ : الموف عدد المساهمات : 755 تاريخ الميلاد : 11/08/1990 تاريخ التسجيل : 26/05/2010 العمر : 34 الموقع : https://ismsm.ahlamontada.com تلميذه
| موضوع: صينية بطاطس باللحمة المفرومة....جنان"" الجمعة 24 ديسمبر 2010, 12:03 am | |
| صينية البطاطس دى انا شوفتها على قناة فتافيت فى برنامج من مصر والوصفة عاجبتنى وجربتها وطلعت حلوة اوى وانا حبيت اشارككو فيه اولا:المقادير: 1ك بطاطس 1/2ك لحمة مفرومة 2 بيضة 2م ك بقسماط 1/2 كوب لبن دافىء محطوطلو ملح وفلفل 1م سمنة 1م دقيق الطريقة: اولا بنسلق البطاطس بقشرها وبعد ماقشرناها بنهرسها ونحطلها الملح والفلفل ونعصج اللحمة المفرومة بنحط البصل ولما بصفر نحط اللحة ولما تغير لونها بنحطلها الملح والفلفل وبهارات اللحمة وشوية قرفة ولما تستوى نشيلها من على النار ونرجع للبطاطس تانى بنحطلها البيض والبقسماط ونقلب كويس لحد ما البطاطس تتشرب البيض كويس ونجيب الصنية اللى هنحطها فيها وندهنها بالسمنة وبدرها بالدقيق ونلفه فى الصنية كلها ونقلبها على وشها تنزل الدقيق الزائد ونجيب اول جزء من البطاطس بتاع اول طبقة ويكون جنبنا طبق فيه شوية ميه ونبل ايدينا بيه ونفرد البطاطس فى الصنية الميه علشان البطاطس ماتلزقش فى الايد ولما فردنا اول طبقة بنحط اللحمة ونوزعها كويس وبعدين بنحط تانى طبقة من البطاطس ونبل ايدينا بالمية ونفرد طبقة البطاطس وبعد ما اتساوت كلها بنجيب سكينة ونقطعها مثلثات ونجيب اللبن ونسقى الصنية لحد ما احس ان الصنية اتشربت وندخلها الفرن هى مش بتاخد وقت لان كله مستوى احنا عايزين البيض يستوى ويحمر وشها وتقدم وكلوها بالهنا والشفا وماتنسوش تدعولى ربنا يرزقنى بالزوج الصلح والزرية الصالحة انا وكل بنات المسلمين منقوووووووووووووووووول
| |
|